Τι να ταΐσω το μυαλό μου;

Στον εγκέφαλο υπάρχουν εκατομμύρια κύτταρα, τα οποία έχουν ανάγκη να εφοδιάζονται συνεχώς με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να λειτουργούν επαρκώς και να διατηρούνται υγιή. Κανένα άλλο σύστημα στον οργανισμό δεν έχει τόσο μεγάλη και άμεση εξάρτηση από τη συνεχή παροχή θρεπτικών συστατικών όσο το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), τμήμα του οποίου αποτελεί ο εγκέφαλος.
Η παρουσία ή η απουσία θρεπτικών συστατικών επηρεάζει τη λειτουργία, τη διατήρηση της ισορροπίας, αλλά και τη συμπεριφορά του εγκεφάλου. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να «ταΐζουμε» τον εγκέφαλό μας με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες:

Αντιοξειδωτικές βιταμίνες

Οι βιταμίνες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αγγείων, εξασφαλίζοντας την ομαλή κυκλοφορία του αίματος και την επαρκή οξυγόνωση των οργάνων, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες θεωρείται ότι ενισχύουν τη δράση της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Καλές πηγές της βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, οι χρωματιστές πιπεριές, τα ακτινίδια, το μπρόκολο, το σπανάκι και οι ντομάτες. Το ελαιόλαδο είναι καλή πηγή της βιταμίνης Ε.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που ενεργοποιεί τη δράση των βιταμινών του συμπλέγματος Β και θεωρείται ότι ενισχύει την καλή διάθεση.

Πρωτεΐνη

Οι πρωτεΐνες κατά την πέψη τους διασπώνται σε αμινοξέα τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου (π.χ. ντοπαμίνη, νορεπινεφρίνη). Γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο μας μενού τα κρεατικά (άπαχα), τα πουλερικά, τα θαλασσινά και τα όσπρια. Επίσης, μπορείτε να εμπιστευθείτε και κάποιο συμπλήρωμα πρωτεΐνης, όπως τη Milk Protein Concentrate της Holism, ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα πρωτεΐνης γάλακτος που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ω-3 λιπαρά οξέα

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα «καλά» λίπη που υπάρχουν στα λιπαρά ψάρια (τα ω-3 λιπαρά οξέα, δηλαδή) κάνουν καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα. Πολλές μελέτες, όμως, έχουν δείξει ότι ασκούν προστατευτική δράση και έναντι της νόσου Αλτσχάιμερ και της έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας γενικότερα.
Πολλές μελέτες δείχνουν ότι τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα (ψάρια όπως σολομός, σκουμπρί, σαρδέλα, γαύρος, τόνος, αλλά και ξηροί καρποί όπως καρύδια, ηλιόσποροι κ.ά.) προστατεύουν τη νοητική λειτουργία. Αυτές οι τροφές αποτελούν ουσιαστικά μέσο αντιγήρανσης του εγκεφάλου.
Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ω-3 λιπαρά οξέα, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τα προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής μας ή μέσω ενός καλού συμπληρώματος ω-3 λιπαρών.
Το Fishoil Strength είναι ένα ορθομοριακό ιχθυέλαιο, μοριακής απόσταξης, πλήρως απαλλαγμένο από τοξικά μέταλλα και διοξίνες. Ο συσχετισμός, όπως ορίζει η φύση, των απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με τα υπόλοιπα φυσικά λιπαρά οξέα και τις φαινόλες που εμπεριέχονται στην κάψουλα έχει πιο ισχυρή δράση από τα ιχθυέλαια, τα οποία έχουν μεγαλύτερη καθαρότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από αυτήν που ορίζει η φύση.
Το ορθομοριακό ιχθυέλαιο μπορεί να χορηγείται σε εξαιρετικά υψηλές δόσεις ώστε να πετύχουμε τη φαρμακευτική δράση του προϊόντος, χωρίς τις ασυνήθιστες αντιδράσεις και χωρίς επικινδυνότητα.
Με την φυσική αυτή συνταγή, επιτρέπουμε στον οργανισμό να επιδιορθώσει και να σταθεροποιήσει τις μεμβράνες των κυττάρων μας, μεταξύ άλλων, και να επιλέξει από μόνος του, με τις κατάλληλες συνέργειες, την αποδοτικότερη χρήση των δραστικών ουσιών του σκευάσματος.

Βιταμίνες συμπλέγματος Β

Βιταμίνες όπως η θειαμίνη (Β1), η Β12, η Β6, το φυλλικό οξύ και η χολίνη παίζουν ζωτικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου και προστατεύουν τις νοητικές ικανότητες, την ικανότητα μάθησης, τη μνήμη κ.ά. Η έλλειψη σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β έχει σχετιστεί με πολλά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η έλλειψη θειαμίνης (Β1) οδηγεί σε μείωση των αντανακλαστικών, κόπωση και γενική κατάπτωση του νευρικού συστήματος.
  • Η έλλειψη της Β12 σχετίζεται με νευρολογικές διαταραχές, νοητική υστέρηση, αλλά και κακοήθη αναιμία.
  • Η έλλειψη πυριδοξίνης (Β6) μπορεί να οδηγήσει σε ατονία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, κόπωση, νευρικότητα, κατάθλιψη κ.ά.
  • Η έλλειψη φυλλικού (ή φολικού) οξέος οδηγεί σε νοητικές διαταραχές και είναι γνωστό ότι δίνεται στις εγκύους ως συμπλήρωμα για να μειωθεί ο κίνδυνος μη φυσιολογικής νευρολογικής ανάπτυξης του εμβρύου.
  • Η έλλειψη χολίνης μειώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση και σχετίζεται με την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα προϊόντα και τις προσφορές μας, και να λαμβάνετε χρήσιμα άρθρα και έρευνες για την υγεία και τη διατροφή.

Διεύθυνση

Μεταμορφώσεως 1Α, Χαλάνδρι, Αθήνα

Τηλέφωνο

+30 2106839147

Κιν: +30 6907168447

Email

info@nutri-sport.gr

Φαξ: +30 2130229638

Αριθμός ΓΕΜΗ: 4453501000

Copyright © 2021 – 2023 Nutri-Sport. All Rights Reserved.

Designed and Developed by Scribia. Copywriting by Keimenografisi.

elGreek
X
Προσθήκη στο καλάθι