Συμπληρώματα διατροφής

Spread the love

Το ανθρώπινο σώμα είναι σαν μια ζωντανή μηχανή που καίει καύσιμα και παράγει απόβλητα. Έτσι παράγουμε ενέργεια και μπορούμε να είμαστε πλήρως λειτουργικοί. Τα καύσιμά μας, ωστόσο, μπορεί κάποιες φορές να μην είναι επαρκή εξαιτίας της διατροφής μας είτε εξαιτίας κάποιας πάθησης. Τότε εμφανίζουμε έλλειψη σε μακροθρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας ώστε να είναι απολύτως λειτουργικός. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων.

Τι είναι τα διατροφικά συμπληρώματα;
Τα διατροφικά συμπληρώματα είναι η πεμπτουσία των φυτών, των βοτάνων, των φρούτων, των ελαίων ή των ορυκτών. Αυτό που αποκαλούμε συμπύκνωμα, μέσα στο οποίο περικλείεται όλη η ουσία της πρώτης ύλης. Τα διατροφικά συμπληρώματα περιλαμβάνουν κυρίως μέταλλα, βότανα, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, κρεατίνες, προβιοτικά, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και ένζυμα και παρέχονται σε σκόνη, σε κάψουλα, σε χάπι είτε σε υγρή μορφή.

Πότε χρειάζεται να λαμβάνουμε διατροφικά συμπληρώματα:
Τα διατροφικά συμπληρώματα ωφελούν την υγεία μας και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση κάποιων παθήσεων. Όμως πρέπει να λαμβάνονται στις περιπτώσεις εκείνες που ο οργανισμός τα έχει πραγματικά ανάγκη. Σε περίπτωση δηλαδή που χρειαζόμαστε μια ενίσχυση της ενέργειάς μας ή   του ανοσοποιητικού μας συστήματος.  Γι’ αυτό συστήνεται η λήψη τους με συμβουλή γιατρού και βάσει αιματολογικών εξετάσεων.

Ποιες ομάδες του πληθυσμού τα χρειάζονται περισσότερο;
Τα συμπληρώματα διατροφής ενδείκνυνται περισσότερο για κάποιες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι γυναίκες σε κύηση ή οι θηλάζουσες, τα άτομα άνω των 50 ετών, οι άτομα που εκτίθενται ελάχιστα στον ήλιο, οι φυτοφάγοι και οι ηλικιωμένοι. Φαίνεται, όμως, ότι ο ευρωπαϊκός πληθυσμός έχει αρχίσει να εμφανίζει ευρύτερη έλλειψη (πρόγραμμα EURRECA), σε  βιταμίνη C, σε  βιταμίνη D, σε φυλλικό οξύ, σε ασβέστιο, σε σελήνιο και σε ιώδιο, με τις έφηβες να παρουσιάζουν ανεπαρκή πρόσληψη σιδήρου.

Συμπληρώματα διατροφής Holism
Όντας επιστημονικά καταρτισμένοι στην τεχνογνωσία και τη δράση των συμπληρωμάτων διατροφής, εξασφαλίζουμε με προσωπική επίβλεψη το είδος και την ποιότητα των σκευασμάτων που σας προσφέρουμε. Γι’ αυτό,  με τα συμπληρώματα διατροφής Holism μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε επιλεγμένα συμπληρώματα διατροφής που παράγονται από αρίστης ποιότητας πρώτες ύλες. Μπορείτε, όμως, επίσης να μας συμβουλευτείτε και σχετικά με τη λήψη των συμπληρωμάτων διατροφής, βάσει αιματολογικών εξετάσεων.

Πηγή: Holism.gr

Related posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

  • +30 2106839147 +30 6907168447