Πράσινος Άργιλος 100gr

Ο Πράσινος άργιλος είναι ιδανικός για μάσκα προσώπου. Καθαρίζει, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, είναι αντισηπτικός, δροσίζει, συμβάλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Κατηγορία:
Εταιρία:

2.90

Ποσότητα
Compare

Περιγραφή

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΡΓΙΛΟΣ

Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του αργίλου είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα και, πλέον, διεθνώς αναγνωρισμένες. Πολλοί λαοί, όπως οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι, οι Ινδοί, οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, οι Ινδιάνοι της Κεντρικής & Νοτίου Αμερικής, αλλά και οι Πέρσες, οι Άραβες και οι Οθωμανοί, χρησιμοποίησαν τον άργιλο για θεραπευτικούς σκοπούς και ως καλλυντικό.

Ο άργιλος έχει ιδιότητες που χρησιμοποιούνται ευρέως στη σύγχρονη κοσμετολογία. Χρησιμοποιείται για να ανακουφίζει και να αποκαθιστά φλεγμονές του δέρματος και για να αποτοξινώνει, να αναζωογονεί τη θαμπή και ξηρή επιδερμίδα, να προκαλεί υπεραιμία τονώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, να βοηθά στην επούλωση των πληγών και στη μη εμφάνιση ουλών.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αργίλου οφείλονται στην παρουσία διαφόρων μετάλλων και η περιεκτικότητά του σε οξείδια σιδήρου και μαγνησίου καθορίζει το χρώμα του.

Ο πράσινος άργιλος είναι ο πλέον γνωστός και διαδεδομένος τύπος αργίλου. Αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία και φυτικά συστατικά (κυρίως φύκια και άλγη), είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χαλκό, φώσφορο, δολομίτη, κοβάλτιο και πολλά ακόμη μεταλλικά στοιχεία.

Ο πράσινος άργιλος είναι κατάλληλος για το λιπαρό και μεικτό δέρμα, ιδιαίτερα για τις επιδερμίδες με τάσεις ακμής. Η χρήση αυτού του τύπου του αργίλου βοηθάει στην αποβολή των τοξινών από το δέρμα και συμβάλλει στην τόνωση και τη σύσφιγξη της επιδερμίδας μέσα από τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά. Επίσης, έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει αποτελεσματικά την έκκριση σμήγματος, να συσφίγγει τους πόρους, να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να εμπλουτίζει την επιδερμίδα με θρεπτικά μεταλλικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγεία και την υγιή όψη της.

Η χρήση του πράσινου αργίλου συνίσταται συνήθως στη δημιουργία μασκών ομορφιάς (μόνος του ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια), αλλά και στη δημιουργία σαπουνιών, τα οποία διακρίνονται για το φυσικό απαλό πράσινο χρώμα τους.

Ο πράσινος άργιλος δε συνιστάται να χρησιμοποιείται από άτομα με ξηρή επιδερμίδα παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα, καθώς έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε τον Πράσινο Άργιλο σε μορφή μάσκας (απλώς ανακατεύοντάς τον με νερό) για να αποτοξινώσετε και να θρέψετε την επιδερμίδα σας. Αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, προσθέστε λίγη Aloe Vera, ενώ, αν η επιδερμίδα σας είναι ιδιαίτερα λιπαρή, μερικές σταγόνες ελαίου Jojoba αποτελούν ιδανική προσθήκη.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα.

Γίνετε ο πρώτος που θα αφήσει μια κριτική για το “Πράσινος Άργιλος 100gr”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *