Κόκκινος Άργιλος 100gr

Ο Κόκκινος Άργιλος είναι ιδανικός για την ανανέωση της επιδερμίδας και  για την περιποίηση των ματιών. Γενικά, ενισχύει τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης της επιδερμίδας τοπικά.

Κατηγορία:
Εταιρία:

3.90

Ποσότητα
Compare

Περιγραφή

ΟΝΟΜΑ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΡΓΙΛΟΣ

Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του αργίλου είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα και, πλέον, διεθνώς αναγνωρισμένες. Πολλοί λαοί, όπως οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι, οι Ινδοί, οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, οι Ινδιάνοι της Κεντρικής & Νοτίου Αμερικής, αλλά και οι Πέρσες, οι Άραβες και οι Οθωμανοί, χρησιμοποίησαν τον άργιλο για θεραπευτικούς σκοπούς και ως καλλυντικό.

Ο άργιλος έχει ιδιότητες που χρησιμοποιούνται ευρέως στη σύγχρονη κοσμετολογία. Χρησιμοποιείται για να ανακουφίζει και να αποκαθιστά φλεγμονές του δέρματος και για να αποτοξινώνει, να αναζωογονεί τη θαμπή και ξηρή επιδερμίδα, να προκαλεί υπεραιμία τονώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, να βοηθά στην επούλωση των πληγών και στη μη εμφάνιση ουλών.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αργίλου οφείλονται στην παρουσία διαφόρων μετάλλων και η περιεκτικότητά του σε οξείδια σιδήρου και μαγνησίου καθορίζει το χρώμα του.

Ο κόκκινος άργιλος οφείλει το χρώμα του στην υψηλή του περιεκτικότητα σε οξείδια του σιδήρου. Επίσης, είναι πλούσιος σε ιχνοστοιχεία. Είναι κατάλληλος για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα καθώς έχει την ιδιότητα να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, χαρίζοντας λάμψη στην επιδερμίδα. Παράλληλα, αποτοξινώνει και ανακουφίζει το δέρμα, επιταχύνοντας την αναγέννηση των κυττάρων.

Είναι ιδανικός για χρήση από άτομα που η επιδερμίδα τους παρουσιάζει «σημάδια» (ουλές, ραγάδες, σημάδια από κάψιμο, μελανιές, κοκκινίλες από σπασμένα αγγεία κ.ά). Επίσης, χρησιμοποιείται για την αφαίρεση μαύρων κύκλων από την περιοχή των ματιών και σε περιπτώσεις που υπάρχουν έντονες «σακούλες» κάτω από τα μάτια. Οι ιδιότητές του βοηθούν επιπλέον στην αντιμετώπιση σημαδιών χαλάρωσης σε σημεία του σώματος, όπως κοιλιά, μπράτσα, μπούστο, μηροί κ.ά.

Συνήθως χρησιμοποιείται για την παρασκευή μάσκας ομορφιάς (μόνος του ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια), η οποία χρησιμοποιείται τοπικά.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή σαπουνιών, στα οποία, εκτός από ένα βαθύ κόκκινο χρώμα, θα προσδώσει και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, βοηθώντας όσους τα χρησιμοποιούν να καθαρίζουν, να αποτοξινώνουν και να χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα τους.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα.

Γίνετε ο πρώτος που θα αφήσει μια κριτική για το “Κόκκινος Άργιλος 100gr”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *