Ω3 λιπαρά οξέα: το «φάρμακο» του 21ου αιώνα

Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να παρασκευάζει σχεδόν όλα τα είδη των λιπαρών, χρησιμοποιώντας άλλα λιπαρά ή/και ωμές τροφές για την παρασκευή τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει με τα  – τόσο ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό – ω3 λιπαρά οξέα. Τα τελευταία πρέπει να τα παρέχουμε οι ίδιοι στον οργανισμό μας, είτε καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά, είτε λαμβάνοντάς τα ως συμπλήρωμα (κάψουλες ή υγρή μορφή).
Τα ω-3 είναι λιπαρά οξέα που ανήκουν στα λεγόμενα «καλά» πολυακόρεστα λιπαρά και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 • Στο α-λινολενικό οξύ (ALA), που το βρίσκουμε σε φυτικά τρόφιμα, όπως ο λιναρόσπορος, οι ωμοί ξηροί καρποί, τα σταυρανθή λαχανικά και το σπανάκι
 • Στο εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), που περιέχονται σε ψάρια και θαλασσινά

Τα EPA και DHA προσλαμβάνονται από τον οργανισμό μας έτοιμα από τις τροφές που τα περιέχουν. Αντίθετα, το ALA μετατρέπεται σε EPA και DHA στον ανθρώπινο οργανισμό

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τα ω3 τόσο ξεχωριστά ώστε να θεωρούνται από πολλούς ως το «φάρμακο» του 21ου αιώνα;

Τα ω3 βρίσκονται στις εξωτερικές μεμβράνες των κυττάρων, σε όλο το σώμα, και επηρεάζουν τη λειτουργία των υποδοχέων των κυττάρων στις μεμβράνες. Έτσι, δίνουν το έναυσμα για την παραγωγή των ορμονών που ρυθμίζουν την πήξη του αίματος, τη σύσπαση και χαλάρωση των αρτηριακών τοιχωμάτων και τη φλεγμονή. Μπορούν επίσης να δεσμεύονται από υποδοχείς σε κύτταρα που ρυθμίζουν τη γενετική λειτουργία.
Αυτή η λειτουργία είναι που καθιστά τα ω3 λιπαρά οξέα ρυθμιστικούς παράγοντες της υγείας μας, καθώς:

 • βοηθούν στην πρόληψη καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών επεισοδίων
 • ελαττώνουν τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας
 • προστατεύουν τις αρτηρίες, αραιώνουν το αίμα κι εμποδίζουν τις θρομβώσεις
 • αυξάνουν την πνευματική ενέργεια και ανακουφίζουν από τις ημικρανίες
 • καταπολεμούν πρόωρες νεφροπάθειες και ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα
 • έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες
 • μειώνουν την αρτηριακή πίεση, τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη
 • βοηθούν στον έλεγχο αυτοάνοσων ασθενειών, όπως ο λύκος και το έκζεμα
 • συμβάλλουν στη γενικότερη αποτοξίνωση, καθώς διαλύουν άλλα λίπη στους ιστούς

Επιπλέον, πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα έδειξαν ότι βοηθούν ακόμη και στη μείωση της ηλικιοεξαρτώμενης εκφύλισης ωχράς κηλίδας (μιας πάθησης που οδηγεί σταδιακά σε τύφλωση).

Για να εξασφαλίσετε, όμως, τα οφέλη που έχουν να σας προσφέρουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρέπει να λαμβάνετε ιχθυέλαιο που να πληρεί αυστηρές προδιαγραφές. Να είναι καθαρό από τοξίνες (αποσταγμένο), να προέρχεται από συγκεκριμένα είδη ψαριού (σαρδέλα και αντζούγια), να συνδυάζεται με βιταμίνη Ε, που λειτουργεί ως σταθεροποιητής και προλαμβάνει την οξείδωση, και φυσικά να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε EPA και DHA.

Με τα Omega 3 της Holism, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε ένα από τα καλύτερα ιχθυέλαια που διατίθεται στην παγκόσμια αγορά, καθώς πληρεί αυστηρά όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις:

 1. προέρχεται από μικρές σαρδέλες και αντζούγιες που αλιεύονται στον Βόρειο Ατλαντικό από μεσαίο βάθος (Από ψάρια δηλαδή που δεν τρέφονται με λύματα και τοξίνες του βυθού)
 2. έχει αυξημένη συγκέντρωση λίπους, καθώς η αλίευση των συγκεκριμένων ψαριών γίνεται σε ψυχρές θάλασσες
 3. είναι πλούσιο σε EPA και DHA και συνδυάζεται με βιταμίνη Ε σε σωστή αναλογία
 4. καθαρίζεται με τη μέθοδο του άνθρακα που εφαρμόζουν στον Καναδά και όχι με επιβλαβείς χημικές ουσίες

Για ωμέγα-3 υψηλής καθαρότητας και πλήρους περιεκτικότητας στα βασικά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (EPA και DHA), μπορείτε να εμπιστευτείτε τα ωμέγα-3 της Holism, που διασφαλίζουν άριστη και πιστοποιημένη ποιότητα.

Το Omega-3 Premium Quality της Holism περιέχει ιχθυέλαιο από την πιο ενδεδειγμένη πηγή ψαριών, από το μικρότερο είδος σαρδέλας και από αντζούγια. Συνδυάζει αναλογία 2/1 σε EPA και DHA και είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε. Χάρη στην ποιότητα και τη σύνθεσή του είναι πιο δραστικό, επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα σε όλες τις περιπτώσεις πρόσληψης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα προϊόντα και τις προσφορές μας, και να λαμβάνετε χρήσιμα άρθρα και έρευνες για την υγεία και τη διατροφή.

Διεύθυνση

Μεταμορφώσεως 1Α, Χαλάνδρι, Αθήνα

Τηλέφωνο

+30 2106839147

Κιν: +30 6907168447

Email

info@nutri-sport.gr

Φαξ: +30 2130229638

Αριθμός ΓΕΜΗ: 4453501000

Copyright © 2021 – 2022 Nutri-Sport. All Rights Reserved.

Designed and Developed by Scribia. Copywriting by Keimenografisi.

elGreek
X
Προσθήκη στο καλάθι