Υπέροχο μαύρισμα, γρήγορα και με ασφάλεια για να χαρείτε το καλοκαίρι

Spread the love

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της θάλασσας, της ηλιοθεραπείας, του μαυρίσματος. Σε όλους αρέσει η θάλασσα και ο ήλιος και όλοι/όλες επιθυμούμε να αποκτήσουμε ένα υπέροχο «σοκολατένιο» χρώμα, που θα μας κάνει να φαινόμαστε πιο υγιείς και πιο αδύνατοι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, λόγω της καταστροφής της στιβάδας του όζοντος, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ενδέχεται να επιδράσει αρνητικά στην υγεία του δέρματός μας. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η έκθεσή μας στον ήλιο να γίνεται με τρόπο τέτοιο που να προστατεύεται η υγεία μας και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα.

Στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε

– Η υπεριώδης ακτινοβολία (UVR) διακρίνεται σε UVA, UVB και UVC, (ανάλογα με το μήκος κύματος).

– Η UVA επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος επειδή επιδρά στα κύτταρα που παράγουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο και είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητα και τη νεανική του όψη.

– Η UVB είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα και μετά από παρατεταμένη έκθεση έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να κοκκινίζει, να παθαίνει εγκαύματα και, στην περίπτωση που αυτό επαναλαμβάνεται, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος.

– Το στρώμα του όζοντος είναι «υπεύθυνο» για την απορρόφηση της βλαπτικής υπεριώδους ακτινοβολίας. Η καταστροφή του όζοντος έχει ως αποτέλεσμα η υπεριώδης ακτινοβολία που φτάνει σήμερα στη γη να είναι περισσότερη απ’ ό,τι παλαιότερα.

– Η επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας έχει αθροιστικά αποτελέσματα. Αυτό δηλαδή που έχει σημασία είναι το συνολικό ποσό ακτινοβολίας που έχουμε δεχθεί κατά τη διάρκεια της ζωή μας.

Γιατί μαυρίζουμε;

Το μαύρισμα δεν είναι τίποτ’ άλλο από τον προστατευτικό μηχανισμό του οργανισμού μας. Το χρώμα του δέρματος οφείλεται στα κύτταρα της επιδερμίδας μας που ονομάζονται μελανοκύτταρα και το μαύρισμα οφείλεται στην έκκριση μελανίνης στα κύτταρα του δέρματος. Κάθε άτομο έχει διαφορετικές ικανότητες παραγωγής μελανίνης και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως παραδείγματος χάρη το χρώμα του δέρματος. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι μια επιδερμίδα τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να κοκκινίσει ή να υποστεί έγκαυμα αν παραμείνει απροστάτευτη στον ήλιο, επειδή ακριβώς έχει λιγότερη μελανίνη.

Πώς θα προστατευτούμε;

– Καταρχάς πρέπει να αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και να αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία από τις 11:00 έως τις 16:00 που ο ήλιος καίει περισσότερο.

– Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και καπέλο ή μπαντάνα είναι απαραίτητα για να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία. Ειδικά το αντηλιακό μας πρέπει να το ανανεώνουμε συχνά και να επιλέγουμε δείκτη προστασίας ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας μας. Για δε τα μάτια, τα χείλη και το πρόσωπο, ο δείκτης προστασίας οφείλει να είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι για το υπόλοιπο σώμα.

– Σημαντική είναι επίσης και η ενυδάτωση τόσο του δέρματος όσο και γενικότερα του οργανισμού.

Bio-Tan από τη Holism

Με την κατάλληλη προστασία, θα μπορέσετε να χαρείτε άφοβα το καλοκαίρι και να πετύχετε το τέλειο μαύρισμα με ταυτόχρονη προστασία του δέρματος. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο φυτικό συμπλήρωμα, όπως το Bio-Tan της Holism. Το Bio-Tan είναι ένα μοναδικό προϊόν, με κορυφαίας ποιότητας εκχυλίσματα Β-καροτίνης και λυκοπένιου, που αυξάνει κατά 30% την παραγωγή μελανίνης. Ταυτόχρονα, θωρακίζει την επιδερμίδα, δρα κατά των μηχανισμών γήρανσης και χαρίζει γρήγορο και ασφαλές μαύρισμα.

Related posts